Главна » Няма по-подходящо място за улов на риба от това, което се намира извън града.

Няма по-подходящо място за улов на риба от това, което се намира извън града.

риболов

Може би сте свикнали да ловите риба в града, където рибата обикновено се намира в замърсените води на реката. Но замисляли ли сте се някога за риболов в покрайнините на града? Вярвате или не, но там има съвсем различен свят. Далеч от светлините и суетата на града можете да намерите спокойствие, уединение, а може би дори и страхотен риболов. В зависимост от това къде отивате, можете да се насочите към почти всички видове риба.

Но бъдете внимателни, водата може да изглежда измамно спокойна, но това може да е само защото няма течение. От вас зависи да разберете дали водата е достатъчно прясна, за да се храните от нея, или е по-добре да изчакате до следващия ден. Ако сте почитатели на природата, помислете дали да не се насочите към тези красиви места. Ще разполагате с всички необходими риболовни принадлежности и това няма да ви струва и стотинка.

Къде да отидем?

Извън града. Извън града. Просто извън квартала. Това са типичните места, на които да отидете, ако искате да ловите риба. Можете да намерите тихи гори, гъсти храсти и дори някои красиви езера, където можете да прекарате деня с въдицата си. Ако искате да уловите сьомга, ще трябва да се насочите към крайбрежието. Там вероятността рибата да попадне в капан е по-малка и определено можете да усетите вкуса на разликата. Ако не ядете морски дарове, можете да се насочите и към сладководни риби, като пъстърва и костур, които се ловят много по-лесно.

Единственият проблем е, че те обикновено са много по-малко сладки от морските си събратя. Ако искате да ловите риба в голямо езеро, ще трябва да потърсите по-малки риби като пъстърва и костур. Те ще са единствените, които са достатъчно големи, за да ги уловите, и ще трябва да прекарате много време в техния риболов. Хубавото на по-малките риби е, че дори когато не кълват, те обикновено са наоколо, което ви дава възможност да хванете хапка, когато пожелаете. Само не забравяйте, че водата става доста студена, така че вземете със себе си подходящо облекло и екипировка.

Риболов в по-малки води

Понякога най-доброто място за улов на риба е точно в собствения ви заден двор, стига да разполагате с такъв. Тези по-малки води са не само красиви, но и изобилстващи от риба. Температурата на водата обикновено е приблизително същата като тази на близките езера, но рядко се повишава над или под тази точка, което я прави много по-удобна за вас. Уловът обикновено също е в изобилие, така че не е нужно да пътувате много далеч, за да напълните кошницата си.

Друго предимство е, че в зависимост от сезона и времето на деня рибата обикновено е на точното място, готови и чакащи да ги уловите.

Това прави риболова в по-малки води много по-лесен, отколкото да излезете на открито, където може да загубите много време, преди да започнете да ловите нещо. Винаги е добре да следите за следи от сьомга и пъстърва и да ги наблюдавате, докато те мигрират към местата си за хвърляне на хайвер всяка година. Когато рибите кълват, гледката е прекрасна – те изскачат от водата, опитвайки се да грабнат някоя хапка с дългите си, подобни на риби езици.

Имайте предвид, че за да ловите риба в тези води, ви е необходим лиценз, така че се уверете, че сте си взели такъв. от местните власти възможно най-скоро.

Риболов в дъждовната гора

Ако сте почитатели на природата, вероятно ви идва наум да се насочите към гора. За щастие има много гори, в които можете да ловите риба. Уловът е не само красив, но и невероятен, тъй като можете да се насладите на безкрайно разнообразие от риби. Много от тези гори се намират в по-влажните части на света, така че не забравяйте да вземете със себе си достатъчно водоустойчива екипировка.

Разбира се, със себе си ще трябва да имате въдица, а може да ви трябват и мрежа или примамки за привличане на рибата. Обикновено не е необходимо да носите със себе си лодка, тъй като наличието на река обикновено показва, че в близките води има риба. Риболовът в тропическа гора е не само забавен, но може да бъде и много полезен за околната среда. Освен това целият процес на риболов е много успокояващ, тъй като сте заобиколени от природата, далеч от градската суета.

Риболов във влажни зони

Понякога най-добрият риболов се намира в голям, открит водоем. Не само че е по-лесно да ловите риба в обширна водна площ, но и ще видите повече риба. За да достигнете до тези места, ще ви е необходима лодка, тъй като водите обикновено са доста плитки. Възможно е също така водата да е малко по-топла, така че не забравяйте да вземете със себе си екипировка за мокро време. Уловът също ще бъде голям, тъй като обикновено има много храна за поемане. Въпреки че ви е по-удобно да ловите риба в открити води, тези влажни зони също така осигуряват невероятно местообитание за различни видове животни и риби. Невероятно четирикрако космато същество, което може би ще искате да избегнете, са водните полевки.

Те много приличат на видрата, но са много по-силни и агресивни същества и не се страхуват от хората. Те дори могат да ви уплашат, като скочат върху каяка ви и поискат следващата си храна. Уверете се, че сте почистили улова си и сте пуснали случайно уловените малки животни, тъй като те често са доста вкусни и не искате да разстройвате екосистемата. Освен това някои видове риби са в менюто за вечеря тази вечер, така че не искате да задържате нито една от тях за дълго.

Риболов на плажа

Въпреки че някои хора може да смятат, че риболовът на плажа е загуба на време, ще се изненадате колко много риба можете да уловите точно на брега. В зависимост от времето на деня и сезона рибата е или в много плитки води, или в по-дълбоките части на океана. Ако сте на плаж, заобиколен от вода, ще ви е необходима лодка, за да достигнете до тези места. Можете да използвате и каяка си, в случай че вълните не са твърде високи или течението не е твърде силно.

Разбира се, уверете се, че въдицата ви е с вас, а може да ви трябва и мрежа или примамки за привличане на рибата. Въпреки че уловът не е много обилен, той е това, което търсите, докато ловите риба, така че е по-добре от нищо. Почистването на риба на плажа не е лесна задача, тъй като пясъкът пречи. След като сте извадили рибата, единственият начин да премахнете пясъка е да я потопите за известно време във водата, което често не е възможно.

Риболов в пустинен район

Понякога най-добрият риболов се намира на изолирани места, далеч от всякаква цивилизация. Вероятността да попаднете на други хора е практически нулева, така че ще имате мястото само за себе си. Ако искате да ловите риба в изоставена местност, ще ви е необходима лодка, за да достигнете до тези места, тъй като водите обикновено са доста дълбоки. Съществува и вероятност водата да е малко солена, така че се уверете, че сте подготвени и за това.

Уловът също ще бъде голям, тъй като обикновено има много храна за взимане. Ако искате да заредите фризера си, може да помислите дали да не вземете със себе си пикник, тъй като ще имате място само за себе си. Почистването на рибата в безлюден район също не е лесна задача, тъй като вятърът обикновено отнася пясъка и го пуска върху вас, което прави целия процес на изваждане на рибата отвратителен.

Това обаче често е приключение, което ще ви се наложи да изживеете, тъй като наоколо рядко има други човешки същества, които да ви безпокоят. Само се уверете, че не излизате след настъпването на тъмнината, тъй като тогава животните идват да се хранят и не искате да срещнете опасност.

Къде трябва да ловите риба?

В зависимост от опита, знанията и оборудването ви, може да помислите за определен вид риболов, когато сте в открити води. Например, ако разполагате с лодка, може да обмислите да използвате извънбордовия си двигател, за да се придвижвате по време на риболова. Това ще ви даде по-голям шанс да уловите рибата, тъй като е по-вероятно тя да клъвне на края на въдицата ви. Ако не разполагате с лодка, все пак можете да използвате оловни тежести за привличане на риба. Просто завържете няколко от тях в края на въдицата си, тъй като рибите в района ще са склонни да ги ядат, което често е това, което искате, когато ловите риба.

И накрая, ако ще бъдете в района за известно време, може да искате да вземете със себе си някои принадлежности, тъй като другите риби в района ще ядат всичко, което изхвърлите. Ако не разполагате с никакво оборудване, можете да вземете назаем от приятел или член на семейството, който разполага с такова. Ако подозирате, че в района има животни, които могат да бъдат опасни, като змии или алигатори, тогава се уверете, че сте взели със себе си подходящо оборудване за безопасност на дивите животни. Запомнете: превенцията е по-добра от лечението, така че докато сте на риболов, се уверете, че практикувате безопасен и отговорен риболов.

Още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *